Steve Buscemi’s Dreamy Eyes

Steve Buscemi’s Dreamy Eyes
Steve Buscemi’s Dreamy Eyes
01 January 1970 |

Bakom det något märkliga namnet Steve Buscemi’s Dreamy Eyes finns ett av de mest lovande nya banden på Stockholms växande indiescen. Bandets två första singlar, Desire och Call Out, släpptes under 2016 och har streamats över 100 000 gånger på Spotify.

I februari återvände man med den efterlängtade singeln Closer som har uppmärksammats i såväl Sverige av Festivalrykten, HYMN, Popmani, GAFFA som internationellt via DIY Magazine, Billboard NME, The Revue och brittiska radiostationer som Amazing Radio samt av Spotifys egna Fresh Finds-spellista. Låten nådde även en niondeplats på 50 mest virala spår på Spotify i USA.

Tunga basgångar, drömmiga synthar, utstickande riff och fängslande trummor gör att Closer utmärker sig som det Festivalrykten beskriver som “en dansvänlig indiehit av högsta kaliber”. Singeln följdes upp med 80-talsinfluerade Dreaming of You till nya hyllningar samt festivaldebut på Umeå Open med ”festivalens mest energiska spelning” enligt HYMN.

Steve Buscemi’s Dreamy Eyes är ett band på uppgång och med sin dynamiska indiepop är man ett energiskt namn att räkna med live. Efter vårens singlar spelade man in sin kommande debut-EP som är att vänta under hösten.